Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Burs Sonuçları açıklandı. Öğrencilerin uzun bir süredir bekledikleri burs sonuçları erişime açıldı. Geri ödemesi yapılmayan Başbakanlık burs sonuçları öğrenciler için çok önemli. VGM sonuçları sorgulama sayfasına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

 

apılan resmi açıklamayla birlikte öğrenciler Başbakanlık VGM burs sonuçlarına ulaşabilecekler. Sizler de VGM burs sonuçlarına ulaşmak için VGM burs sorgulama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


VGM BURSU NEDİR?

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ( VGM ) bursu öğrenciler için önem arz eden burs fırsatları arasındadır. Aile durumu yeterince iyi olmayan öğrenciler için sağlanan VGM bursu pek çok öğrenciye ek gelir sağlıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 20.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda her öğretim yılında Yükseköğrenim Öğrencilerine burs verilecektir.

VGM Başvuru sorgulama Ekranı 

VGM BURSU KAÇ LİRA?

VGM bursu 2015 yılında 200 TL oldu. KYK bursu alan bir öğrenci ise Başbakanlık VGM bursundan faydalanamaz. Aksi takdirde VGM bursu alan bir öğrenci KYK bursundan yararlanamaz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Burs Sonuçları Açıklandı VGM Burs Sorgulama

VGM Burs Sonuçları'na ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan resmi açıklama şöyle;

2015-2016 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvuru sonuçları açıklanmıştır.

Bu yıl 15 Eylül – 30 Ekim 2015 tarihleri arasında internetten alınan ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (R.G. 20.08.2013 / 28741) ve eki Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (ek-2)’ye göre değerlendirilmiştir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere 2015- 2016 öğretim döneminde Ocak ayından itibaren aylık 200,00 TL burs ödemesi yapılacaktır.