Nasıl Zayıflarım, Zayıflamak için yapılması gereken egzersizler, hareketler

 

Farkında olmadan aldığımız kiloları vermek istediğimiz de fazla kilolardan kurtulmak tam bir işgenceye dönüşür. Ne yaparsak yapalım bir türlü istediğimiz forma geri dönemeyiz. Aslında doğru ve bölgesel zayıflama hareketleri ve egzersizleriyle fazla kilolardan kurtulup istediğimiz   ölçülere kavuşmak mümkün ancak bunun için öncelikle kendimizi iyi analiz etmemiz ve hangi bölgelerde sorunumuz varsa o bölge için ezgersizler yapmalıyız. En çok sorun yaşanılan bölgeler, karın, basen, baldır, bel yanları,   göbek   kısımlarında oluşan fazlalıklardır. Bu bölgelerdeki kasları harekete geçirerek sorunlu olan bölgelerimizi şekle sokup fazlalıklarımızdan kurtulabiliriz ama bunun için sağlam bir irade ve sağlıklı bir yaşam tazrına kenidimizi adapte etmemiz gerekiyor zira dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığımız olmadığı sürece kilo vermemizde sadece hayal olacaktır.

Mesela en basit şekliyle vücudun kendi ağırlığını ile sık ve düzenli yapılan zayıflama egzersizleri kilo kaybı için işe yaradığı gibi bölgesel incelme ve zayıflama için de fayda sağlar. Belirli kas gruplarını geliştirmek için sizlere evde yapılan zayıflama egzersizlerine birkaç örnek vereceğim:
otur kalk pilates hareketi - zayıflama egzersizi


Otur Kalk egzersizi (Yere çömelip kalkmak: Sabahları uyandıktan sonra 40-50 kez pilates topu eşliğinde yapacağınız bu zayıflama egzersizi ile karın bacak ve basen bölgelerinin kısa sürede incelmesi ve zayıflaması için çok önemli bir yol katettiğinizi anlayacaksınız. Günlük 30 tekrar ile başlayacağınız çömelme hareketi ile 1 hafta sonra 40 ve 15 gün sonunda 50 tekrar rakamına ulaşacaksınız. Artık bu aşamadans onra bacaklarınızda ve baldırda selülit ve bölgesel yağlar sorununuzun zamanla yok olup gittiğine şahit olacaksınız. Günde 2 dakika vaktinizi alacak bu hızlı zayıflama egzersizini her gün sabah kalktığınızda muhakkak yapınız. Kendinizi güne başlarken dinç, neşeli ve enerjik hissetirecek bir hareket ile zayıflama nın keyfini yaşayın. Uzun süreli diyetlerle birlikte uygularsanız daha iyi sonuçlar alıp sırf bu hareketle ayda 1 kilo verebilirsiniz.

Şınav Çekerek   zayıflama:
İlk başta oldukça zorlanacağımız ama sonrasında çok rahat edeceğimiz bir zayıflama egzersizi ile hiç bir zayıflama aletlerine ihtiyaç duymaksızın sırf kendi beden ağırlığınızla bile zayıflayabilirsiniz. Şınav çekme egzersizi ve hareketi daha çok karın ve omuz bölgesinde yağları eriten bir hareket olarak bilinir. Ama asıl etkisi kol zayıflamasınadır. Günlük olarak 5 tekrarla başlayın. 1 ay sonunda 20 kez tekrarlasanız çok faydalı olur.

koşmak zayıflama egzersizi
Koşarak zayıflama:
Şayet baldır basen ve kalça bölgesi kilolarından yakınıyorsanız yapılacak en doğal zayıflama hareketi elbette koşu egzersizi olacaktır . Kesinlikle ilk zamanlar kendinizi yormayın. Zaten önemli olan şey koşmaya başlamak ve kademeli mesafe artırmaktır. Asla bir maraton koşucusu olmanızı beklemiyoruz. 1 kilometre koşma ortalama 80 kalori yaktığına göre zamanla bunu 3 kilometreye çıkarmanız bile sağlıklı zayıflamak için yeterlidir.
yüzmek zayıflama egzersizi hareketi
Yüzme sporu ve egzersizi ile zayıflama :
Tabii ki yüzme tüm diyet ve zayıflama uzmanlarının görüş birliği içerisinde olduğu en sağlıklı zayıflama egzersizidir. Kilo kaybetmek için vücudun tüm kaslarını aynı anda çalıştırabilen daha etkili bir hareket yoktur. Yüzme hareketi ile hem psikolojik olarak rahatlicak ve kendinizi mutlu hissedeceksiniz, hem de fark etmeden zayıflama sürecinin tadına varacaksınız. 1 saat yüzmenin 600 kalori enerji harcattığını söylememiz gerekir. Yani 1 hafta boyunce 3 kez 2 şer saat yüzen birisi hiç bir diyet listesi ve zayıflama reçetesi uygulamasa bile 1 ay içerisinde 3 kilo verir. 1 ayda 3 kilo diyetsiz zayıflamak ise çoğu insan için imkansız gelebilir. Kaslarınızın orantılı gelişmesini sağlayan yüzme sporu, aynı zamanda bölgesel zayıflama hareketi olarak ta kullanılabilir. Kelebek stili yüzerseniz omuz ve bel yağlarını eritirsiniz. Serbest stil daha çok kalça ve basen zayıflama ve incelmesi sağlar.
aerobik egzersizleri
Aerobik egzersizleri ve aerobik ile zayıflama hareketleri:
Aerobik hareketleri sadece televizyon izlenirken vücudu fit bayanların yaptığını gördüğünüz bir egzersiz yöntemi değildir. Evde aerobik hareketleri yaparak siz de hem vücudunuzu daha dinç hale getirebilir hem de metabolizma aktivitesini artırarak daha kalıcı zayıflama sağlayabilirsiniz. Aerobik egzersizleri evde yapılabileceği gibi bir aerobik kursuna devamla da uygulanabilecek bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Deneyimli bir hocanın eşliğinde yapılana erobik hareketi ile zayıflama hedefine ulaşmak daha kıza süre alır. Aerobik hareketleri sadece kadınlar için değil; aynı zamanda erkekler için de etkili zayıflama sağlayan bir spor yaparak kilo verme yöntemidir. Aerobik hareketleri aletsiz yapılabildiği gibi top, çember, dambıl gibi aletlerle de yapılabilir.

Dergilerde internette gördüğünüz fit görünümlü hanımlara ve baylara benzeyebilmek için pek te sıkı olmayan aşağıdaki egzersiz tavsiyelerini uygulamanızı kesinlikle öneririm.

Gerçekten hızlı vermek için size altın değerinde bir program:

1. Spor amacıyla bir saat süreli olarak haftada 2 kez yürüyün.

2. Haftada iki kez yaklaşık 40-50 dakika yüzme havuzunu bir ziyaret edin (45-50 dakika içerisinde havuzdan çıkmamaya ve dinlenmemeye özen gösterin)

3. Haftada 6 kez oturma kalkma ve şınav hareketini değiştirerek uygulayın. Sabahları sürekli biçimde 5 dakikalığına da olsa yapılan egzersiz hareketleri ile orta vadede büyük kilo kaybı yaşayacağınızdan emin olun.

4. Haftada bir gün tam manasıyla dinlenin.

5.Zayıflamak için haftada 2 gün kendinizi yormayacak bir tempoda koşu yapın. 2 kilometrelik bir koşu bence başlangıç için idealdir!

 

egzersiz hareketleri,  nasıl zayıflayabilirim,  evde nasıl şınav hareketleri,  gunluk yapilmasi gereken sporlar,  2 haftada nasıl eğzersiz yapabilirm,  günlük yapılması gereken egzersizler,  evde fitness hareketleri video 45 dakika,  nasıl zayıflayabilğirm,  pilates topuyla yapılabilecekler,  pilatesi kaç dk yapalım, GÖBEK YAĞI ERİTME, GÖBEKTEN NASIL KURTULURUM, GÖBEĞİNİ ERİT